גאולה משיח ומה שמסביב

השאלה: לכבוד כל רבני מכון התורה והארץ בישראל תשס"ד -חג חנוכה שמח !!! עלו והצליחו !!!
לעיניננו: עלה בידי בזמן האחרון מידע רב אודות הגאולה המשיח ומה שמיסביב ... וככל שאני מעמיק בעינינים אלו נראה יותר ויותר שכל עינין הגאולה הוא דבר שלאו דווקא נועד להתקיים אלא נועד לקיים... כוונתי היא שהגאולה שהיא זמן שאנו כל כך שאופים לו היא בעצם מה שמחזיק אותנו וגורם לנו להמשיך באותה שאיפה לשלמות - באותה שאיפה לטוב שאינו מוגדר ...
כמו שאדם מציב לעצמו שאיפות בחיים אולי שאיפות שלעולם לא יגיע אליהם אך אותן שאיפות הן אלו שידחפו אותו אל עשיה לעבר השיא - ועם יגיע לשיא מה תהיה תכלית חייו אז????
כך הגאולה... נעודה לכך שלעולם לא נגיע אליה אלא רק נשאוף להגיע אליה ובזכותה נוכל להתקדם..
שהרי באותו הרגע שנגיע לשיא - מה תהייה המטרה שנציב בפנינו ???

וסיום וגם לסיכום הייתי רוצה לשמוע את דעתכם ביחס לנאמר...

בתודה מראש דתי T T

התשובה

הרב יואל פרידמן | 2/1/2013 10:23:04 AM
בס"ד
שלום רב,

א. בשלושה עשר עיקרים: ואעפ"י שיתמהמה אחכה לו. וברמב"ם בסוף הל' מלכים מדבר על דברים ממשיים ולא על חלומות או הזיות עד כדי כך שכותב שאין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שיעבוד מלכויות בלבד.
ב. ובגמ' שבת דף לא בשעה שאדם יעמוד לדין שואלים אותו האם ציפית לישועה? וכתב הר"ן: "פירש רש"י לדברי הנביאיםע"כ, ועוד צריך לבאר ציפית לישועה בימיך. ולא אמר ציפית שתבוא ישועה לישראל דמי שאינו מאמין זה אפיקורוס הוא שהאפיקורסים אינן מאמינים שתבוא ישועה לעולם לישראל כן פירשו בתוספות".

בכל טוב ובברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן

אתר המכון: