גוש קטיף וצפון השומרון

השאלה: שלום לך כבוד הרב
אני הלכתי להפגנה בכיכר רבין ממש לפני הפינוי וההורים שלי לא הסכימו לי ללכת למרות שכל שאר ההפגנות שהיו לפני כן הם הסכימו לי נראה לי בגלל שהם ראו שהפינוי הולך וקרב אז הם לא הסכימו לי ללכת ואני שיקרתי להם אמרתי להם שאני הולכת לחברה ובעצם הלכתי להפגנה האם עשיתי מעשה נכון?? הרי אומרים כל דבר שההורים אומרים לך לעשות כנגד התורה לא להקשיב להם

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 6:47:43 AM
בס"ד ה מרחשוון תשס"ו

שלום וברכת ד´

יישר כחך על ההשתדלות למען ארץ ישראל שהיא מצווה גדולה ומיוחדת, וכל מה שיכולת לעשות עבור גוש קטיף הרי זו מצווה והשתדלות להמנע מלמסור ארץ ישראל לנכרים. ועל כן יש כאן מצוה מבחינה מסוימת, אמנם אין זו מצוה ממש שהרי הפגנה איננה יכולה למנוע נסיגה, אבל יכולה לעזור, ועל כן יש בזה השתדלות לקיום מצוה.
השאלה שלך היא על השקר להורים, ועל כך נראה לי שיש בזה משום משנים מפני דרכי שלום, דהיינו מותר לפעמים לשנות ובלבד שלא יבואו לידי מחלוקת ומריבה, וכן בנושא זה ההורים שלך יכלו להפגע, ובזה ששינית מהאמת אין זה אלא משנה מפני דרכי שלום.