גזל קרקעות מגויים

השאלה: רציתי לדעת האם מותר לקחת קרקע מאדמת ארץ-ישראל שרשומה על-שמו של גוי, כמו קרקעות ביו"ש? והאם לצורכי ביטחון מותר {כמו גדר מסבב ליישוב/גדר ההפרדה/פטרול ועוד}?
וגם רציתי לדעת איפה אפשר למצוא מקורות בנושא גזל-קרקעות מנוכרים.
מבקש תשובה דחוף, זה לעבודה!!! תודה יאיר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 6:21:33 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

גזל עכו"ם אסור (יש אומרים מדאורייתא ויש מדרבנן) כל המקורות לכך תוכל למצוא בערך גזל הגוי באינצקלופדיה התלמודית. כמו כן גזל לשם בטחון הותר, וגם זה תוכל למצוא בערך דברים המותרים משום גזל.