האם מותר שהייה זמנית בלבד בחו

השאלה: יש לי שאלת רב אבל איני יודעת אל מי לפנות ולכן אשמח אם תוכלו להשיב לי על שאלתי: סבתי מזמינה כל שנה כמה מנכדיה לבלות עמה בחו"ל כשבועיים. ברצוני לדעת האם מותר לי לעזוב את הארץ אם בכוונתי לחזור? האם זה נוגד את שלושת התנאים של יציאה מהארץ?                   תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 6:37:48 AM
בס"ד כב ניסן תשס"ו

שלום וברכת ד´

במקרה של סבתא הרי יש בזה מעט כבוד הורים, וכמו כן ביקור משפחה הוגדר בהלכה כצורך, על כן נראה שמותר לצאת לחו"ל על מנת להיות עם סבתא מספר שבועות ולחזור.