ההתישבות בארץ

השאלה: לרב שלום!
רציתי לשאול את הרב שאלה בנוגע להתיישבות בארץ
האם זה בסדר להקים מאחזים וכל מיני גבעות וכו' אף על פי שזה מסוכן מבחינה ביטחונית וזה גורם לעימותים עם המשטרה והצבא כשמחליטים לפנות את המאחז אבל זה בעצם מצוות התיישבות בארץ אשמח לקבל תשובה. עדי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 11:28:33 AM
שלום לך עדי
ברכת ד' עליך

לגבי הסיכון הבטחוני במאחזים הרי שצריך לדאוג לשמירה, ולצערנו כל מקום יש בו סיכון ביטחוני מסויים, ולכן אין הבדל בין המקומות, בכל מקום צריך שמירה חזקה וברורה, ואם אין אפשרות לשמירה בטחונית אין להכניס את עצמו לסיכון חיים עבור הקמת מאחז.
לגבי עימותים עם הצבא גם כאן אדם צריך להחליט מראש שאיננו הולך לעימותים פזיים, אלא הולך להקים ולא להתפנות, והמחשבה צריכה להיות חשיבה חיובית שאנו בונים, ואם חלילה הממשלה תחליט לפנות, נמצא את הדרך הנכונה והישרה להגיב. ועלינו להרבות בקידוש השם והארץ.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום גוש קטיף

אתר המכון: