ההתנתקות

השאלה: לרב שלום,
חברה שלי רמרה לי שאחד הרבנים הגדולים מאד אמר כי גזרת ההתנתקות תתבטל לפני פסח.
הוא אמר שלמחרת בדיקת חמץ או יום לפני יקרה נס.

ושאלתי-
אז אם רב אומר דבר כזה זה לא נבואה? והרי פסקה נבואה מישראל? הרב הוא רב גדול וחשוב ואני מאד מאד מאד מאד מעריכה אותו, אני גם מאמינה למה שהוא אומר. אבל מישהי שסיפרתי לה את זה אמרה לי שהרב (שגם היא מעריכה לא פחות ממני) בכל זאת לא נביא. ומה י´הי´ה אם מה שאמרחס וחלילה לא יתגשם?היא רמרה לי שזה בכלל לא נכול להאמין לזה.
אני אודה לרב מאד אם יוכל לענות לי לפני פסח בשבע הקרוב, וגם אם לא אשמח לקבל תשובה בכל זמן.
תודה רבה וסליחה על ההטרחה,
חג שמח =) =) =)
הדס=)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 7:18:06 AM
בס"ד
שלום לך הדס

לגבי שאלתך אודות רבנים שאמרו תחזיות על ההתנתקות. הרי שהשאלה צריכה להיות מופנית אליהם, והם יענו כפי הבנתם. אולם להבנתי אין בכך נבואות אלא כתפילה שהכל יתבטל, וכשם שמבערים את החמץ כן יתבערו כל המחשבות הרעות.
ברור שאם דבר נאמר כנבואה הרי שהסכנה בו גדולה ביותר, כפי שציינת בשאלה, ולכן אין להשתמש בסגנונות אלו, שהרי היזקם גדול משכרם. אולם לגבי דברים ספציפיים יש לפנות אל הרב שאמרם ויסביר דבריו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום גוש קטיף.

אתר המכון: