החרדים בהתנתקות?

השאלה: אני דתי לאומי, אבל אח שלי חרדי, ואני לא יכול לשאול אותו כי אני מפחד שהוא לא יידע מה לענות. השאלה היא: איפה היו החרדים בהתנתקות? אני מודע לזה שהם לא מחונכים לחשוב על ארץ ישראל כעל ערך עליון, אבל אחרי הכל זהו צעד שגוי לראווה, ואף לא מקובל על תורת ישראל, מה שהיה אמור לעורר אותם! השאלה מפריעה לי כי אני סומך על אח שלי שהוא חכם ויודע מה שהוא עושה, אבל בעניין הזה אני לא מבין אותו בפרט, ואת כל הציבור החרדי בכלל. תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 6:53:21 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´ עליך

שאלה קשה שאלת ואיננו יודעים לה פתרון. יתכן שיש כאן שמחה לאיד בנוסח אמרנו לכם אל תשתתפו עם המדינה הציונית היא בסופו של דבר תעקור את הדת וממילא גם את ארץ ישראל. וכעת הם חוכחים ידים הרי אמרנו לכם.
ישנם הסברים נוספים אולם נ"ל שההסבר הזה הוא העיקרי.
ברור שבמבט כולל אין זה משכנע מדוע לעקור מתים בני אלפי שנים אסור אבל בני אדם חיים מותר, ומדוע מותר לעקור מתים מגוש קטיף וכו´?!. והאם אין איסור לא תחנם? ועוד שאלות רבות שיצטרכו לענות כל אלו שלא פעלו כנגד מעשה מסירה ועקירה זה, וברור שמי שלא פעל בעזרת ישראל מיד צר יצטרך לתת את הדין על כך.