היתר המכירה

השאלה: שלום וברכה
בקרוב יהיו בעזרת ה´ רוב היהודים בארץ ישראל שמעתי שמתי שיהיו פה הרוב אז היובל והשמיטות יהיו מדאורייתא , האם בגלל זה היתר המכירה שהנהיג הרב קוק יפסיק להיות אפקטיבי ויבוטל, והחקלאים יאלצו לנטוש את שדותיהם אחת ל7 שנים (אני גר במשק חקלאי)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 6:46:18 AM
בס"ד יד כסלו תשס"ו

שלום לך וברכת ד´

אי"ה כאשר יהיו רוב ישראל על אדמתם יהיו מצוות התלויות בארץ נוהגות מדאורייתא. אמנם לגבי שמיטה הדבר עדיין לא מוכרע, שהרי אם השמיטה קשורה גם למצוות היובל, הרי שצריך ג"כ שתהא חלוקה לשבטים. וכל זמן שזה לא קורה לא חל יובל מדאורייתא וכן גם השמיטה.
בכו"א לא מדובר בשמיטה הקרובה (למרות שאנו מצפים לכך) לפי התחזיות הדמוגרפיות מצב זה שרוב ישראל על אדמתם יתכן שיקרה בשנת 2020.