חיוב עזרה מישוב אם למאחז

השאלה: אני גר במאחז סמוך לישוב.
המאחז קיים כבר קרוב לשנה וחצי.
מאז קם המאחז הישוב לא עוזר לנו ולפעמים מתנכל בתוענה שהמאחז רק מסכן את הישוב.
הבעיה העיקרית היא שאין במאחז מים וחשמל.
כשביקשנו ממזכירות הישוב מקום להיתחבר אליו למים וחשמל ואנחנו נשלם על הכל הם לא הסכימו.
הם אומרים שאם יהיה לנו חשמל ומים אנחנו רק נתפתח יותר ונסכן יותר את הישוב.
אני חושב שזה ממש פיקוח נפש שאין חשמל ומים-אבל זאת דעתי, יש שיסכימו ויש שלא.

האם אפשר לחייב אותם לתת למאחז אפשרות להיתחבר לחשמל ומים?

בתודה-דניאל גלעד

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:38:23 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין אפשרות לחייב הלכתית, הרי אתם באתם אחריהם והם לא אמרו לכם דבר על מים וכדו´, א"כ אינם מחוייבים לכך הלכתית. אולם יש את הפן של לפנים משורת הדין והליכה בדרך טובים, שכאן לכאורה יש מקום לחייב חבור מים וחשמל, אולם לצורך זה צריך לשמוע היטב את שני הצדדים שיתכן והם טוענים שאין זה דרך טובים, על כך בלפנים משורת הדין אי אפשר להכריע בלי לשמוע.

צום החמישי לששון ולשמחה