חילונים שרוצים לעזוב את הארץ.

השאלה: בס"ד ובהשתדלותנו

מה יחזיק אותם פה, אם הם לא מאמינים בתורה, שיש מצוות שאי אפשר לקיים אותם בחו"ל, ושהם לא מאמינים בערכה של ארץ ישראל, שעם ישראל שצריך לשוב לארץ ישראל עפ"י תורת ישראל,
אם הם לא מאמינים בביאת המשיח,
אם הם לא דתיים,
מה אפשר לומר להם, אם הם אומרים ש´רע לי כאן, אז אני הולך´.
איזה טענה אפשר לטעון כדי שהם ישארו בארץ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 6:30:04 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלתך קשה היא, אולם יש לדבר אתם על שמירת העם היהודי שרק בארץ ישראל יש עתיד לעם היהודי, וכל אחד הוא בן לעם שחי שלשת אלפים וחמש מאות שנה, והרוצה שבניו ישארו שייכים לעם היהודי, אין לו תקוה בגלות, שם ההתבוללות היא ברמות גבוהות במיוחד (70-80 אחוז). אולי טיעון זה יועיל.