חלוקת נחלות בין שבטי ישראל

השאלה: שלום רב.קראתי שמי שאביו גוי אין לא נחלה בישראל כי זה עובר מהאב עוד מאותם זמנים שמשה חלק נחלות לשבטים לפני הכניסה לארץ ישראל.האם זה נכון ותקף גם לעכשיו?יש לי נחלה משלי?ומה זה אומר לגביי בזמנים שלנו?האם זה יכול להשפיע על עניין הפרנסה?או בזמן הגאולה כשכל השבטים ישבו שוב על חלקיהם מה יהיה עליי?שאלה נוספת-אשתי יהודייה מצד שני ההורים?במקרה כזה מגיע לה נחלה משלה?תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:27:46 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל הדיון הוא לעניין שבטים, אולם כשאין חלוקה לשבטים הרי שהכל מקבלים נחלה, ואין לזה כל השפעה והשלכה בימינו. היו גרים בארץ ישראל שהיו להם נחלה (בני הקיני שקבלו את דשנה של יריחו), לעתיד לבוא תהא חלוקה מחודשת שאיננו יודעים כיצד תעשה, ישארו דיני ערי לויים וישראל, השבטים יוכרו על ידי אליהו יטהר ויצרף את עם ישראל. אבל מכיוון שממילא יהיה שינוי בנחלות יהיו יג שבטים, גרים יקבלו נחלה בתוך השבט שהם גרים בו כיום כמבואר ביחזקאל מו, כא-כג.

חג שמח