חתונה בעת ההתנתקות

השאלה: האם מותר לכתחילה לקבוע חתונה בתאריך שבו עתיד להתבצע הפינוי של תושבי גוש קטיף?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 7:07:29 AM
שלום וברכת ד´ עליכם

ברכת מזל טוב לקראת החתונה.
בעניין עתוי החתונה אמנם חז"ל תקנו שכאשר יש אנשים מישראל שהם בצער (כגון, רעב, וסכנה) אין מהראוי שאחרים ישמחו, אבל בנידון שאלתך הצער הוא על עקירת יישובים מארץ ישראל, היל"ת, התיקון הגדול ביותר כנגד רפיון זה הוא להקים חרבה מחרבות ירושלים, וזהו התקון הגדול ביותר שיכולים לעשות כנגד הגזרה הרעה של גרוש יהודים מנחלתם, על כן נ"ל שאפשר לקבוע את החתונה, ולחזק את יישובי גוש קטיף בבניינה של ירושלים.

בברכה נאמנה
יהודה הלוי עמיחי
כפר דרום גוש קטיף
מכון התורה והארץ

אתר המכון: