טיול לחו''ל

השאלה: שלום כבוד הרב.
יש מצווה להישאר בארץ ולא לנסוע לטייל בחו"ל אבל יש הרבה מה לראות מחוץ לא"י והשאלה שלי היא למה ה' ברא כל כך הרבה דברים יפים מחוץ לארץ? מפלים יפים והרים מרהיבים ונוף מדהים אז למה בעצם אסור לעזוב את א"י? (הכוונה ללכת ולחזור לא ללכת ולהישאר שם) "מה רבו העשיך ה'"

התשובה

הרב יואל פרידמן | 2/1/2013 10:22:01 AM
הרמב"ם (יסוה"ת פ"ב ה"א) כתב שכאשר אדם יראה מגודל הבריאה ישתמש בכך לאהבת ד'. אולם הרמב"ם לא רמז שיש לצאת מהארץ על מנת לראותם. ראיית הטבע איננה מזקיק את הנסיעה לחו"ל. אדרבא יסתכל האדם בגופו ובכל המערכות המקיימות אותו הרי שיראה את הפלא הגדול בתבל, גוף האדם היא מכונה שלא תאמן, ולאחר שיתבונן בגופו יתבונן במפלאותיה של ארץ ישראל וקדושתה. אין לנו ללכת לחפש הרים ומפלים גבוהים בחו"ל כדי לראות את מפעלות ד', אלא כאשר אדם רואה נפלאות הבריאה יתן אל לבו שהקב"ה ברא כל זאת והוא משגיח על העולם. הרמב"ם מנה רק ג' דברים שאפשר לצאת בעבורם לחו"ל, ללמוד תורה, לשאת אשה, ופרנסה. מכאן שאין כל נמוק נוסף המתיר יציאה לחו"ל.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום גוש קטיף.

אתר המכון: