טיול קצר לחו''ל

השאלה: שלום לרב.
בתחילה אבקש לא לפרסם את השאלה אלא לשלוח לי את התשובה לאימייל. (די דחוף)
אני בחורה בת 19, המשרתת בשירות לאומי.
בקיץ הקרוב ארצה לטוס עם חברה אחת לטיול מחוץ לארץ.
אני מודעת לבעיות הכלולות בנושא היציאה מן הארץ, ובדקתי קצת בנושא הנ"ל.
הבנתי כי ישנה דעה שאם היציאה הינה לזמן קצר וקצוב ויש כרטיס חזרה אז יש אפשרות להקל.
רציתי לשאול לדעתו של הרב בנושא.
יש להדגיש כי אין בכוונתי לרדת מן הארץ לעולם,
וזה אינו ממנהגי לטוס לחו"ל.
מה עוד כי אין בכוונתי ובכוונת חברתי להכיר את תרבות המדינה אליה אנו רוצות לטוס אלא רק לטייל ולעשות מסלולים.
תודה מראש וסליחה על הטירחה.
רמית כהן.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 12:54:43 PM
בס"ד

שלום לך רמית, וברכת ד' עליך

להלכה אסור לצאת מא"י אלא לשלושה דברים, ללמוד תורה, לשאת אשה, ולפרנסה. אולם יש מתירים ביציאה ארעית לצורך גדול כגון ביקור קרובים או מי שזקוק מאד לנופש, וללוא נופש זה יכול להפגע. על כן בנידון שאלתך הרי שמבחינה הלכתית אסור לצאת לחו"ל אלא א"כ יש צורך נפשי גדול במיוחד, אולם כדאי לבחון אם אין בארץ ישראל מסלולים יפים ולהתפעל מבריאת הקב"ה את עולמו בחכמה ובייחוד בארץ הקודש.

בברכה נאמנה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

כפר דרום - גוש קטיף