טיסה לחול בימים אלו

השאלה: לרב שלום. אני בחור בן 24 בחופש לימודים. אני מתחזק כבר תקופה אבל קצת תקוע. מניח תפילין וקורא מאמרים. כבר כמה חודשים שאני מתכנן טיסה לארה"ב לטייל ולבקר חבר וכעת מצוות יישוב הארץ קצת מפריעה לי ומונעת ממני לצאת לחול. אבל כעת בבית אני מרגיש שאני לא עושה שום דבר ומבזבז את הזמן וזה מציק לי. האם מותר לצאת או עדיף להישאר בארץ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:15:03 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. כדאי למלא את הזמן כאן בארץ בלימודים לקראת החגים הבאים עלינו לטובה.
ב. אסור לצאת לחו"ל רק לשלשה דברים, לשאת אשה, ללמוד תורה ולמסחר. אם הטיול שלך קשור לאחד הדברים המוזכרים אפשר לצאת, אבל בדרך כלל טיול הוא לצורך הנאה סתמית ואין לצאת לשם כך לחו"ל אפילו באורח ארעי.
ג. הוסף והתחזק ביראת שמים, ואי"ה ראש השנה ויום הכפורים הבאים עלינו לטובה יהיו אצלך בהארת אמת.

שבת שלום