יבול נכרי

השאלה: שלום רב.

ראשית ישר כח על העבודה הנפלאה שאתם עושים.
אני בבית מקפיד לקנות ולאכול רק "אוצר הארץ" או במקרה הצורך היתר מכירה. אצל ההורים שלי ושל אשתי אנחנו "נאלצים" לאכול גם יבול נכרי.
שאלתי היא האם כאשר אני באירוע או במסעדה ומגישים שם יבול נכרי אני יכול לאכול? (הייתי מעונין לקבל התיחסות לא רק לצד ההלכתי בנושא אלא גם לצד האמוני שיש פה)

תודה רבה
מיקי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 5:32:02 AM

בס"ד

ברכת ד´

אתה יכול לאכול, מכיוון שהירקות כשרים לאכילה מבחינה הלכות שביעית, אלא שאנו איננו רוצים לחזק ידי נכרים בארצנו. אולם כאן הירקות כבר נקנו א"כ מה תועלת בכך שאתה לא תאכל כעת, הרי את הסיוע לנכרים כבר עשו בכך שקנו, אולם אתה באכלך אינך עובר על איסור. ומאידך הקפדה לא לאכול תגרום לשנאה ומריבות, על כן נראה שעדיף למעט במחלוקת ומאידך לנסות לשכנע בדרכי נועם לא לקנות את הירקות שמחזקים את הנכרים.