יין שנשאר משנת שמיטה

השאלה: היין כבר לא ראוי לשתייה (חמוץ). מה לעשות איתו?

עוד שאלה:
שמענו שיש קרן (?) שאפשר להירשם אליו ואז להשתמש במטבעות שלהם להפרשת תרומות ומעשרות. האם יש לכם פרטים על איך ליצור קשר עם ארגון כזה? והאם יש סיבה כלשהי לא לעשות כך?

התשובה

הרב יואל פרידמן | 2/1/2013 9:29:45 AM
בס"ד

שלום רב,

א. לגבי יין של שביעית שהחמיץ, יש להניח בפח האשפה יחד עם הבקבוק, ולא לשפוך את היין בכיור.
ב. לגבי רישום בקרן המעשרות או בבית האוצר, אין בכך שום בעיה ולהפך זה פתרון מצויין לפדיון מעשר שני ונטע רבעי וכן לנתינת מעשר ראשון ומעשר עני.
לפרטים נא להתקשר למכון התורה והארץ, טל' 08/6847325 או לפקס' 08/6847055.

בברכת התרוה והארץ,

יואל פרידמן

אתר המכון: www.toraland.org.il