ירושלים

השאלה: שלום רב

"אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני, תדבק לשוני לחכי אם לא אזכרכי".

מה הפסוק הזה מבטא?
מה הקשר שלנו עם ירושלים?
כלומר,אני יודעת שירושלים קדושה..אני מרגישה את הקדושה(אולי בגלל שכולם אומרים כל הזמן שהיא קדושה?)
בכול מקרה..הייתי שמחה לדעת יותר!

תודה רבה על התשובה וחג שמח!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 7:04:40 AM
שלום לך, וברכת ד´ עליך

הפסוק מבטא את הקשר האמיץ שבין עם ישראל וירושלים עיר הקודש והמקדש, זהו הפסוק שביטא את השאיפה והכמיהה הגדולה ביותר לירושלים של היוצאים לגלות בבל.
ירושלים מוזכרת בתנ"ך מאות פעמים, דבר המגלה את מרכזיותה של ירושלים בחשיבה הישראלית התורנית. כל יהודי מזכיר בכל יום 21 פעם את ירושלים.
על הקשר בין עם ישראל וירושלים את יכולה לעיין בספר חזון הגאולה של הרב קוק זצ"ל, שם יש הסבר עמוק בענין, ואילו על המהלך ההיסטורי יש אנצקלופדיה ששמה וזה שער השמים המבטאת את הקשר בין עם ישראל וירושלים לאורך כל הדורות.

בברכה נאמנה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום גוש קטיף

אתר המכון: