כיבוד הורים או ארץ ישראל?

השאלה: בעזהי"ת

לכבוד הרב, שלום!
יש לי בעי´ה, עכשיו בימים קשים אלו שרוצים ח"ו לעקור אדמות מארץ ישראל <שלהבת, עמונה וכו´..> אני רוצה לסוע לכל המקומות האלה ולהשפיע אבל יש לי בעי´ה....ההורים שלי לא מרשים לי לנסוע לכל זה ואני מרגישה ממש רע עם עצמי שאני לא עושה כלום למען א"י....
אז בבקשה כבוד הרב..אמור לי מה לעשות..
(וד"א אני בת 13...)
תודה רבה רבה והמשך יום טוב!
מצפים לישועה וגאולה במהרה בימנו אכי"ר!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 6:42:43 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

על פי דבריך אם תסעי לעמונה יגרם צער להורייך הרי שאסור לאדם לצער את הוריו, אמנם לעניין יישוב הארץ אם הורים לא רוצים שהבן או הבת יגורו בארץ אין הוא מחוייב לשמוע להם, אולם מכיוון שאת גרה בארץ אלא שיש כאן מאבק על מקום מסויים אבל אין בכך ביטול מצוות יישוב הארץ לגבייך, על כן נראה שאינך מחוייבת במאבק על המקום אם זה גורם צער להורים.
לגבי השאלה שאינך עושה כלום נראה שאת יכולה להרבות בפעילויות אחרות כגון תפילה על ארץ ישראל, הסברה, הפצת חומר חלוקת כרוזים ועוד פעולות רבות המסייעות למאבק על ארץ ישראל.