כלאי הכרם

השאלה: שלום
ברצוני לשאול אותך שאלה על הנושא של כלאי הכרם בסוגיה במסכת בבא בתרא בדף ב עמ' ב כתוב שם שהיו שני שותפים אחד היה לו כרם ענבים והשני שדה הלבן והיתה בין התבואה לכרם מחיצה המחיצה נפרצה במהלך הזמן כתוב שאומרים לו ( לבעל הכרם) גדור! ואם התייאש ולא גדר הרי זה קידש את התבואה וחייב באחריותה ( אסר את התבואה משום כלאי הכרם) ושאלתי היא:
מדוע לא אומרים לבעל התבואה שירחיק גם כן ויגדור? למה רק בעל הכרם צריך להרחיק ולגדור?

התשובה

הרב יואל פרידמן | 2/1/2013 8:45:15 AM
בס"ד

שלום רב,

ראה שם תוס' ד"ה אומר לו, שזאת אחריותו של בעל הכרם שכן דין הרחקה של 4 אמות נקבע בגלל עבודת הכרם, ועל המזיק להרחיק את עצמו.

בברכת התורה והארץ, שנה טובה וכוח"ט,

יואל פרידמן

אתר המכון: