כלאיים

השאלה: שלום רב !
אבי הוא חקלאי ורוצה לדעת האם מותר לעשות הכלאה בין כמה זנים של אותו פרי (למשל, מנדרינה) וכך או שהפירות החדשים יצאו חדשים כתוצאה מההכלאה או שעל כל ענף יצמח סוג מסוים של מנדרינות.
תודה רבה וחג פסח שמח וכשר.
(אבקש לא לפרסם את שמי)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 7:16:00 AM
בס"ד

שלום רב,

איני יודע אם הכוונה להכלאה או להרכבה:
א. ראשית האיסור הנידון הוא כלאי אילן וזה אסור רק בשני מינים שונים.
ב. לגבי הכלאה יש מחלוקת הפוסקים אם בכלל יש איסור הרב ישראלי זצ"ל התיר והרב וואזנר שליט"א מחמיר.
ג. לגבי הרכבה אם מדובר בשני מינים - אסור.
ד. אם השאלה מתייחסת לכמה זנים של קליפים (מנדרינה וכדו´) מותר. אם רוצים להרכיב כמה מינים של פירות הדר על עץ אחד לענ"ד אסור.

בברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן

אתר המכון: