מגורים בשטחים אל מול מצוות פיקוח נפש

השאלה: בס"ד

שלום רב.
איך מסתדר העניין של לגור במקומות מסוכנים (כגון מעבר לקו הירוק) אל מול העניין של פיקוח נפש, וגם ונשמרתם מאוד לנפשותיכם ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 6:22:57 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

פיקוח נפש הוא עניין יחסי, וכל זמן שאנשים סוחרים עוברים בדרכים הללו, לצרכי פרנסה אין להגדיר זאת פיקוח נפש, שהרי כל נסיעה בעיר היא פקוח נפש מחשש תאונות ושודדים וכדו´, וכפי שיש פעולות רבות שאנו עושים למרות החשש של פקו"נ, אלא שההגדרה היא רגילות האנשים, וכל זמן שיש רגילות לצרכי עבודה וכדו´, כשם שאנו טסים באוירונים או שטים באוניות ואשה יולדת ילדים למרות כל החששות, כן גם בעניין המגורים, ואדרבא הבוטח בד´ חסד יסובבנהו.