מדינת ישראל כקיבוץ גלויות

השאלה: תהיתי האם העלייה שמתרחשת בא"י מאז קום המדינה נחשבת לקיבוץ גלויות ולגאולה המוזכרת ביהדות?
במגילת העצמאות כתוב שהשיבה לא"י היא "הגשמת חזון הנביאים". האם גלי העלייה בימינו הם אכן התחלת הגאולה?

אשמח לתשובה בהקדם,
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 5:44:03 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ברור שקיבוץ הגלויות שאנו רואים בעינינו כעת הוא חלק מתהליך שיבת עם ישראל לארצו, ובייחוד שמלווה לקיבוץ גלויות גם יבול חקלאי רב, שעליו נאמר "ואתם הרי ישראל ענפיכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל כי קרבו לבא", על כן שילוב הדברים מעמיד אותנו בתהליכי גאולה, אולם אין אנו יודעים היכן וכיצד יארך התהליך, ועל כן אנו צריכים להוסיף ולהתפלל לקב"ה שיחיש לגאלנו.