מי אמר ש´´צריך למות בעד ארצנו´´?

השאלה: שלום כבוד הרב, ישלי שאלה שמטרידה אותי זמן רב- תמיד אנחנו מדברים על ארץ ישראל וכמה חשוב למות בעד הארץ וכו´, השאלה שלי היא כזאת הרי פיקוח נפש דוחה כל מצוות שבתורה, אז איך אנשים מתים על הארץ?וחידוד השאלה(תקן אותי אם אני טועה) כל הגדולים כדוג´ הרמב"ם מונים את מצוות ארץ ישראל כישיבת הארץ ולא מונים מצווה לכבוש את הארץ. אז איך זה שאנחנו מתים על הארץ? תודה רבה יומטוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 5:06:39 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כבר כתב החנוך שמצוות מלחמה על כבוש הארץ פרושה שצריך גם למות שהרי בכל מלחמה אנשים נהרגים, וזוהיא מלחמת מצווה, והיא עזרת ישראל מיד צר, כאשר הגויים באים עלינו לכלותינו אין לך עזרת ישראל מיד צר גדולה מכך. כל המלחמות מאז שהוקמה המדינה הם מלחמות של עזרת ישראל מיד צר, אנו לא פתחנו מעולם במלחמה. ואפילו מלחמת השחרור לא הייתה מצדנו לכבוש את ארץ ישראל, אלא הם התנפלו על היישוב החדש, ועל כן אין ספק שהנהרג הוא מת מצוה ויש בכך קידוש השם.