מכירת בית לערבי

השאלה: כרגע אנו משכירים בית מאדם יהודי שמעוניין למכור את ביתו. אנחנו מעונייןם בעיקרון לקנות את הבית אך  ישנו ערבי שמציע סכום מופלג ע"מ לקנות בית זה (אגב לשכונה זו נוספו אליה 2 משפחות ערביות באחרונה) השאלה היא מה עלינו לעשות בעל הבית כבר הזכיר שבסכום שערבי מציע כנראה שלא תהיה לו ברירה ובלבד שאף יהודי מלבדינו לא בא אם הצעה המתקרבת אפילו ללהצעת הערבי נ.ב האם יש עמותה המסייעת בקניית בית של יהודי לטובת מניעה מערבים לקנות (אפילו עמותה המאפשרת משכנתא בצורה יותר נוחה ללקיחה)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 6:19:26 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הדברים שהנך כותב מזעזעים כל יהודי שיש לו לב יהודי, שהרי בכך עוברים על איסור לא תחנם גמור מהתורה.
לעניין שאלתך השנייה אודות עמותה אינני יודע, אולם כדאי אולי לפנות לברוך מרזל - היישוב היהודי חברון.

בברכה נאמנה