מסירת שטחים

השאלה: מה דעת ההלכה לגבי מסירת שטחים מא"י? והאם זה גם במקרה שמובטח שלום בטוח (לדעתי תאורטי אבל בכל זאת ארצה לדעת את התשובה)

תודה מראש
איתמר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 10:17:08 AM

שלום לך איתמר

חובת ההחזקה בכל חלקי ארץ ישראל היא חובה של תורה (רמב"ן השמטות למ"ע ד), ולכן כל זמן שיכולים חייבים לשמור את כל הארץ בידינו. ברור שאין להלחם מלחמה אבודה מראש (שאין כל סיכוי לנצח בה). אולם הסכם שלום איננו ערך עצמי. ישיבת ישראל על אדמתם, לעבוד את הקב"ה היא הערך האמיתי. ולא להניחה ביד מי מאומות העולם.

חזקו ונתחזק בעד עמנו ובעד ערי אלוקינו
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום - גוש קטיף .

אתר המכון: