מסע לפולין!

השאלה: שלום רב!
אני אמור להחליט אם לצאת למסע לפולין או לא..
עכשיו אני מתלבט ממש אם לצאת מבחינת קדושה של ארץ ישראל, האם המסע יעזור לי וכו´
השאלה שלי, האם אני, שלא יצאתי אף פעם מארץ ישראל וכנראה אני לא אצא מתישהו בעז"ה, צריך לצאת למסע?? או שחשיבותו של המסע גדולה עד כדי כך שאני אצא מהארץ בשבילו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:28:29 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני מכיר אותך אישית על כן קשה מאד לענות על שאלה זו. מה שברור שאם תוכל להשיג את אותם המטרות ללא נסיעה לחו"ל אין כל היתר לצאת. על כן אם אתה יכול להעמיק בלימוד והבנת השואה (יד ושם, תפוצות וכדו) אינך צריך ואולי אף אסור לצאת. אולם אם אינך יכול להעמיק בנושא רק על ידי נסיעה לפולין יש מקום לשקול שוב נסיעה זאת.