מעשרות

השאלה: בס"ד
אני מבקשת לא לפרסם את השאלה באתר, מפאת צינעת הפרט.
אני מעונינת לקיים מצוות מעשר.לאיזה מטרות עלי לתרום את המעשר?
בני הוא אב למשפחה ברוכת ילדים . הוא ואשתו עובדים,אך ההוצאות לחינוך הילדים כגון למודים בישיבות תיכוניות, בתי ספר של רשת נעם,גנים ומטפלת מגיעים לעשרת אלפים ש"ח לחודש , והאוברדראפט מגיע לעשרות אלפי ש"ח.האם אני יכולה להעביר לו את כספי המעשר ולקיים בזאת מצוות מעשר כהלכתה?

התשובה

הרב יואל פרידמן | 2/1/2013 1:18:37 PM
בס"ד
שלום רב,

את בוודאי מתכוונת למעשר כספים. מעשר כספים הוא חלק ממצוות צדקה ולכן מצד אחד הדין הוא שעניי עירך קודמים ולכן בוודאי עדיף לתת לקרוב משפחה. מאידך יש לתת לאדם שמבחינה הלכתית הוא נחשב עני, ולא ברור לי שבנך עונה לקריטריון הזה. מה שאני מציע הוא, שאת תקחי על עצמך את תשלום החינוך (או חלק) של אחד או כמה מהילדים הגדולים (שהם בוודאי נחשבים עניים מהבחינה ההלכתית) ובצורה זו תקיימי את מצוות מעשר כספים בהידור.

בברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן