מעשרות לצמחי תבלין

השאלה:

שלום,
האם יש צורך להפריש מעשרות מצמחי תבלין שצומחים בגינתי - לא בעציץ (כגון נענע, לימונית, בזיליקום, אורגנו ועוד), ואם כן, כיצד?

התשובה

הרב יואל פרידמן | 2/1/2013 7:27:19 AM

בס"ד

שלום רב,

צמחי תבלין שנאכלים כמות שהן כמו פטרוזיליה - צריך להפריש בכל פעם שרוצים לאוכלם. תבלינים שנשחקים ואי אפשר לאכולם כמות שהן אלא הם רק מיועדים לטעם לתבשיל אין צורך להפריש תרומות ומעשרות (כגון פלפל שחור שבין כך פטור כי מקורו מחו"ל).
עשבי תיבול שמיועדים רק לעשיית תה ואינם נאכלים - לדעת רוב הפוסקים פטור מהפרשת תרומות ומעשרות והראשל"צ הגר"מ אליהו שליט"א מחמיר. ובכל מקרה גם המחמיר יפריש בלא ברכה.

בכל טוב ובברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן