מעשרות

השאלה: האם אפשר להעביר את המעשרות לאנשים נזקקים באמת, באיזה שהוא אופן ורק כך לתת לחנויות תעודת כשרות.
יש מכולות באיזור העבודה שלי שאינני יכולה להאמין להם שהם בוודאות מפרישים מעשרות, ואין לי גם שום הסבר שיהיה מובן לאנשים חילוניים, לגבי למה צריך להפריש, לכן אני מוותרת מראש.
אבל אם תתארגנו ככה שיהיה ברור שהכסף הולך לצדקה, זה יעלה את המוטיבציה לתרום ולעשר ואני לא אתבייש לבקש מהם לעשר.

התשובה

הרב יואל פרידמן | 2/1/2013 7:28:01 AM
בס"ד

שלום רב,

א. אין לך מה להתבייש שצריך להפריש תרומות ומעשרות, ראשית מפני שזהו ציוויו של הקב"ה, ושנית יש במצווה זו טעמים רבים המתקבלים על לב הן מהבחינה המוסרית החברתית והרוחנית.
ב. אם את מתביישת אין צורך לבקש שיפרישו תרומות ומעשרות בחנות השכונתית אלא פטור תפרישי בעצמך.
ג. הפרשת תרומות ומעשרות אינה מצוות צדקה. חלק מן ההפרשות מיועדות לכהן, חלקן ללוי. אמנם המעשר עני מיועד לעני, אך גם לגבי זה חשוב לדעת שאין יוצאים ידי חובה בנתינת הכסף אלא יש לתת את פירות מעשר העני לעני. לשם כך כדאי לעשות מינוי בבית האוצר (קרן עמשרות) שליד מכון התורה והארץ, מס´ טל´ 08/6847325 פקס´ 08/6847055.

בכל טוב ובברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן

אתר המכון: