מצוות התלויות בארץ

השאלה: שלום וברכה!
מהם המצוות התלוית בארץ ישראל?
איך זה שישנם המון יהודים שיורדים מהארץ לתמיד וכאלה- הרי אסור ע"פ ההלכה לא?
אשמח לקבל תשובה בהקדם.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 7:03:58 AM
שלום וברכת ד´ עליך

מצוות התלויות בארץ עיקרם המצוות שתלויות בארץ ישראל, מתוך קדושתה של ארץ ישראל אנו באים למצוות התלויות בארץ, כיוון שהארץ יש בה קדושה מיוחדת - מוטלים עליה מצוות מיוחדות. המצוות התלויות בארץ הן* תרומות ומעשרות, שביעית, פאה ביכורים וכדו´, ישנן שבעים וארבע מצוות התלויות בארץ.
לגבי הירידה מהארץ הרי זה איסור מוחלט מופיע בכל ספרי ההלכה, אולם לא הכל זוכים לאורה של ארץ ישראל, ועל כן יש רבים שלא יכולים להנות מקדושת ארץ ישראל. אולם אנו מצפים שכל ישראל יבואו לארץ ואז ינהגו כל המצוות התלויות בארץ מהתורה.

בברכה נאמנה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום גוש קטיף

אתר המכון: