נחלות-המשך

השאלה: שלום רב.תודה על התשובה המפורטת.אבל לא הבנתי נקודה שנראת לי עקרונית.אינני גר,אמי יהודייה וזה לא הפעם הראשונה שבשאלה כזו או אחרת משייכים אותי להלכות גרים(להגיד אברהם כשמו של אב כשאינ עולה לתורה או כשרשמת לגבי עריי הלויים ועוד).אין הבדל ביני לבין גר?ואם כן-מה הוא?הרי תמיד מצויין שמישאימו יהודייה הוא יהודי על פי הלכה ולא אומרים שהוא גר.בבקשה אני מאוד רוצה להבין זאת.
תודה מראש
חג שמח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:27:04 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא כתבת בשאלה את מעמדך ועל כן חשבתי שהנך באמת גר, אולם לפי הבהרתך אני מבין שאתה יהודי גמור, אלא שאביך נכרי, וכאן בודאי יש לך נחלה בשבטים שיוכרו לעתיד לבוא. ואם תשאל הרי אבי איננו ידוע ולא שייך בנחלות. ביחזקאל מו, כא-כג, מבואר שאפילו הגרים יקבלו נחלה באותו השבט שהם יהיו שם, למרות שהם אינם מאותו השבט, דהיינו לא תהא נדידה גמורה של אנשים אלא זה יתחלק באופן שונה, ועל כן ברור שאם גרים (ממש) מקבלים נחלה באותו השבט, גם מי שאין לו אב יהודי יקבל נחלה באותו השבט, שהרי הוא בודאי יהודי אלא שלא מוכר האב, ולעתיד לבוא חסרון זה על פי דברי הנביא יחזקאל לא יעכב בקבלת נחלה בארץ ישראל, והכרה בתוך השבט.

חג שמח