נסיעה לחו´´ל

השאלה: שלום,
אני בת 18 וחצי ואני רוצה לנסוע לחו"ל(לאמריקה) על מנת לעבוד שם בתור אומנת(או-פר) אצל משפחה דתייה למשך חצי שנה או שנה.
רציתי לשאול האם מותר לעשות את זה (אמרו לי שאסור לצאת מהארץ סתם) אם לא - למה לא?
(אני נוסעת לשם בשביל להינות וכדי להכיר אורח חיים קצת שונה ממה שאני רגילה , וכדי לשפר את האנגלית שלי.כלומר זו לא נסיעה שאני חייבת לנסוע..)
תודה רבה לכם!! :)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:36:59 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

התירו לצאת לחו"ל לשלשה דברים א. ללמוד תורה (או כל דבר לימוד שאי אפשר כאן בארץ), ב. לשאת אשה (או איש) ג. פרנסה. אם הנסיעה שלך מתאינה לאחת ההגדרות הרי שאת יכולה לנסוע.

בהצלחה