סיני

השאלה: שלום רב!
ברצוני לשאול בענין גבולות הארץ באיזור סיני לצורך יציאה לטיול.
האם סיני כולה נחשבת כחלק מארץ ישראל והאם נסיעה לסיני איננה נחשבת כירידה מהארץ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 6:42:01 AM
בס"ד ב שבט תשס"ו

שלום וברכת ד´

איזור סיני מואדי אל עריש עד קרוב לתעלת סואץ יש בו מחלוקת ראשונים האם הוא חלק מארץ ישראל, יש הסוברים שהגבול הוא נהר מצרים שהוא זרוע מהנילוס, ויש הסוברים שהגבול הוא ודי אל עריש ומשם ואילך הוי חו"ל.
לעניין היציאה מהארץ לחו"ל (לא מדיני כהונה) אפשר להסתמך על הדעות שארץ ישראל היא עד נהר מצרים.