עצים על הגג

השאלה: יש לנו גינה על הגג הכוללת עצי נוי ומאכל (גפן, תאנה, רימון, זיתים וסוגי הדרים).
שאלתי היא האם חלות על הפירות מצוות התלויות בארץ? איזה מצוות בדיוק (שמיטה? מעשרות?)?
חשוב להדגיש שכל העצים בתוך מיכלים ולא קשורים לארץ (זה על הגג), ובמיכלים יש אדמה ותערובות גידול.

התשובה

הרב יואל פרידמן | 2/1/2013 12:59:55 PM
בס"ד

בתשובתי אני מתייחס רק לצמחים ועצים שנמצאים בתוך מיכלים או עציצים על הגג כמתואר בשאלה.
1. חייבים להפריש תרומות ומעשרות מהפירות והירקות הגדלים שם.
2. לגבי איסור ערלה - צריך לחכות שנות הערלה כמו בעץ שבגינה. חשוב לציין שאם תעבירו את העצים לגינה יצטרכו לספור שנות ערלה מחדש.
3. יש להקפיד על הרחקות בין ירקות כדי שלא יהיה איסור כלאי זרעים, אך אין צורך להרחיק בין העצים.
4. אין איסורי שמיטה.

בברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן