עציץ פרי 2

השאלה: בס"ד
תודה לרב על התשובהhttp://www.kipa.co.il/ask/personal.asp?id=125147&pass=4201
לא הבנתי כ"כ:
אני יכול לקנות קודם ראש השנה שתיל של פרי בעציץ ולשים אותו תחת כיפת השמיים, ולהתנהג עימו כמו שיש לי עץ שתול?
ד.א יש לי את קטיף שביעית ולא מוזכר שם בדיוק לגבי עציץ פרי.

תודה רבה
נחום

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 6:10:56 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שתיל של עץ פרי הנמצא במשתלה כעת אסור לטעת אותו אבל אם הוא עמד במשתלה על הקרקע ואתה מעביר אותו לפני שביעית ומניח אותו על הקרקע, הרי השתיל הוא באותו המעמד שהיה קודם ורק העברת ממקום למקום. העץ מבחינה הלכתית שתול אבל אסור לשתול אותו יותר בקרקע בשביעית.
ב. עמ´ 65.