עקירת עץ פרי

השאלה: שלום וברכה!
יש לי בחצר עץ אבוקדו מזה כ- 10 שנים, לצערי הרב העץ עד היום לא הניב פירות כלל וכלל, למעשה הוא מוציא מידי שנה ניצנים ואח"כ הוא מתחיל לחנוט פרי, אך כולם נושרים, התייעצנו עם אנשים מתחום הבוטניקה , ואין להם פתרון.
האם מותר לעוקרו? מה עוד שהוא לא גדל בצורה מסודרת ומפריע מאד.

בברכת שנה טובה!
נדב

התשובה

הרב יואל פרידמן | 2/1/2013 8:43:08 AM
בס"ד

שלום רב,

כיוון שהעץ אינו נותן פירות מותר לעקור אותו כפי שמבואר בגמ' ב"ק צא ע"ב ואין בכך איסור בל תשחית את עצה, וכ"כ רמב"ם הל' מלכים פ"ו ה"ח-ה"ט.

בברכת חג שמח וגמר טוב,

יואל פרידמן

אתר המכון: