קדושת הפירות

השאלה:

מה זה בעצם קדושת הפירות?מה הטעם?לשמור על הקליפה של הפירות?!והאם לבעל יבול יש יותר זכויות משל אחרים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 5:33:30 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

קדושת פירות שביעית נחלקו האחרונים האם היא רק התנהגות המותרת והאסורה, דהיינו אין בו קדושה עצמית אלא התנהגות מעשית, ויש אומרים שיש קדושה ממשית, ההבדל בין הדברים הוא האם הפירות בעלי קדושה עצמית. בכול אופן אנו נוהגים בו כקדושת תרומה. וכל דבר אכיל על ידי בני אדם או בע"ח יש בו קדושת שביעית. קליפות הנאכלות על ידי בנ"א או בעלי חיים יש בהם קדושת שביעית.
לבעל היבול אין עדיפות בפירות יותר מאחרים, אבל בעלות על העץ והקרקע של בעל הבית.