שיקום ערבים

השאלה: האם מותר לבת שירות לשרת בבי"ס שיקומי (לילדים במצב פיזי קשה) כשלפחות חצי מהזמן זה עבודת שיקום ערבים, יש אפילו מטופל פעיל חמס שנפצע במהלך קרבות. האם יש משום לא תחונם או כל בעיה אחרת? אשמח לתשובה מדוייקת ומפורטת. תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 5:15:48 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין בזה משום לא תחנם, שהרי מרפאין את הגויים משום דרכי שלום, ועל כן אין כאן איסור לא תחנם שהוא בקרקע או נתינת חן. ברור שאין צורך להתאמץ לעשות זאת, אלא אם הדבר עולה במשמרת וכדו´ אין בכך איסור.