שליחות

השאלה: שלום וברכה.
כשנת שירות לאומי שניה חשבתי על שליחות בחו"ל-עידוד עליה. אך אולי עדיף שלא לצאת מהארץ בכלל. מה לעשות??

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 5:22:53 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מותר לצאת לחו"ל ללמוד תורה, לשאת אשה ולמסחר. ונראה שאם היציאה היא לצורך ההעלאת יהודים, הרי זו מצוה רבה, כשם שיהודים טובים יצאו לחו"ל על מנת לאסוף כספים לעניי ארץ ישראל, ק"ו מי שיכול להביא את יהודי חו"ל לארץ בודאי מצוה רבה היא, ויכול לצאת לחו"ל לצורך כך.
מי שלא רוצה לצאת לחו"ל למטרה זו הרי זה מצדיקי עליון, וקדוש יאמר לו, כיצחק שהיה עולה תמימה ולא יצא לחו"ל, אבל רוב בני האדם יכולים לצאת לצרכים חשובים אלו.