שמיטה עד מתי

השאלה: עד מתי נמשכת שנת שמיטה, הבנתי שלא עד ראש השנה. מבחינת איסוף הירק והקליפות של ירקות הסלט והפירות שנאכלים בבית

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:59:33 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הפירות קדושים עד אחר פסח תשס"ט. ויש להקפיד על כל דיני קדושת שביעית.
אין יותר ירקות הקדושים בקדושת שביעית, שהרי הכל כבר מערבה מצעים מנותקים או עו"מ. אלו דברים שאין בהם קדושת שביעית, ומי שנוהג לחומרא נראה שלאחר ראש השנה איננו מחמיר עוד.
אין לקנות ירקות רגילים עד אחר חנוכה, אלא א"כ ידוע שנזרע ונלקט בשמינית (צנון וחזרת). ירקות שבודאי משבייעת (גזר, תפו"א) אין לקנות תקופה מאוחרת יותר.

גמר חתימה טובה