שמיטה...

השאלה: סבא וסבתא שלי דתי´ים ובכל זאת הם לא עושים פח שמיטה או שמים ירק בשקית נפרדת בתוך הפח...
אני יודעת שזה חמור ואני יודעת שהם מודעים למצוות ואיסורי שמיטה , אבל אני שאלתי את סבתא שלי עם היא עושה פח שמיטה והיא אמרה שלא.. ואז אמרתי לה שאני כן.. ניסיתי לרמוז לה אבל לא הלך לי... אני מרגישה הרגשה זוועתית שהם חוטאים ואני לא יודעת מה לעשות!!! אני פשוט רואה ירקות יחד עם כל שאר הזבל הרגיל שלהם!!!
מה אני יעשה???
תודה מראש!!!=]]

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 5:26:24 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אשרייך שאת מרגישה רגשות של קדושת פירות שביעית, ודבר זה מראה על עדינות נפשך, ואי"ה תמשיכי בדרך זאת ותעלי מעלה מעלה.
לעניין הסבתא, אינני יודע היכן הם קונים את הפירות, ואם הם קונים היתר מכירה, הרי שהפירות הם נכרים, א"כ אין חובה לעוטפם בניילון וכדו´. אמנם יש בזה הידור מסויים, אבל ברור שאם הסבא והסבתא לא מקפידים בכך, אין לעורר על כך מחלוקת ואדרבא המשיכי להתענג אצל סבא וסבתא וקבלי מהם הרבה הנהגות טובות.