תרומות ומעשרות

השאלה: שלום לכבוד הרב
יש לנו עץ לימון בגינה שלעיתים אנו קוטפים מפירותיו. ברצוני לקבל הכוונה לגבי תרומות ומעשרות בהם אנו מחוייבים כלפי פירות אלה. בתודה ארי בכר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:32:00 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן כללי אתה חייב להפריש תרומה גדולה, תרומת מעשר אלו פירות שאין אפשרות בימינו לאכלם ועל כן צריך לגנזם. ואילו מעשר ראשון צריך לתת ללוי ומעשר שני צריך להפריש ולחלל.
מכיוון שדברי כנראה לא מובנים מספיק כדאי לרכוש תקליטור תרומות ומעשרות (086847325) שבו יש פרוט של כל התהליך ובהדגמות ושם תוכל ללמוד את הדבר היטב. אם עדיין יהיו שאלות פרטיות אנא פנה לאתר של מכון התורה והארץ ויענו לך.