מצוות ישוב ארץ ישראל באשקלון

השאלה:

שלום לכבוד הרב הנושא הזה של גבולות הארץ מאד מעניין אותי אך אני מבין שאין תשובה חד משמעית ועולים לי שאלות כמו אם אשקלון פחות קדושה מארץ ישראל או מי שגר שם זה לא כמו מי שגר לדוגמה בבאר שבע כאילו חי בחוץ לארץ מה גם שאני רוצה לעבור לאשקלון והדברים מעוררים בי ספק הרי אני רוצה לקיים את מצוות ישוב ארץ ישראל במלואה אם תוכל לענות לי על השאלות ולהסיר מימני ספק אשמח מאד למען הדיוק אני רוצה לעבור לצפון אשדוד האם המודבר חל גם לגבי השכונות הצפוניות?תודה מראש

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י' אדר ב תשע"ו 10:41

בס"ד

מצוות יישוב ארץ ישראל וקדושת ארץ ישראל קיימת בכל גבולות ארץ ישראל הן בגבולות עולי בבל והן בגבולות עולי מצרים. כל ההבדל בין בין גבולות עולי בבל לגבולות עולי מצרים הוא רק על חלק מדיני מצוות התלויות בארץ כהפרשת תרו"מ ממגידולים במקומות הללו וכן לעניין דיני שמיטה. באזור החוף, קצה גבול עולי בבל הוא בדרום אשקלון (תל האשלון), וקצה גבול עולי מצרים הוא נחל מצרים (ואדי אל עריש) על כן מקום מגוריך (צפון אשקלון) בודאי הוא בתוך גבולות ארץ ישראל ומקיים אתה מצוות ישוב ארץ ישראל וכן הם בתוך  גבולות עולי בבל שחלים בהם כל דיני תרו"מ ושביעית.