ערי שלמה

השאלה:

בוקר טוב, אני מורה דרך המדריך רבות בעקבות התנ"ך, היכן אפשר למצא את השמות של 20 הערים אותן נתן המלך שלמה לחירם מלך צור? אחת הערים שאני מחפש בעיקר היא גיאתה שאת שרידיה ניתן למצא בסמוך לנחל געתון או יש לומר נכון בעברית גאתון, על שם העיר ועל שם גאות הנחל, תודה רבה על העזרה.

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ב חשון תשע"ח 13:56

ב"ה

שלום וברכה

לצערי הרב אין לי מידע מדויק בענין, שמות הערים אינם מופיעים בתנ"ך ובמדרשים, כך שאין לי כיצד לסייע לך.

אולי תנסה לפנות לד"ר יואל אליצור מעפרה (בנו של ד"ר יהודה אליצור) שעסק רבות בענייני זהויי המקומות בארץ.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר