קדושתה של עכו לענייני ארץ ישראל

השאלה:

שלום רב
בכפר יאסיף ישנו בית קברות בו יתכן וקבורים בין היתר הרמח"ל וגאונים אחרים. הם קבורים שם כי היה ספק לגבי היות עכו חלק מארץ ישראל. שאלתי היא מה נשתנה מימי הרמח"ל- 1747 למניינם ועד ימינו שהיום ברור, אני חושב, כי עכו היא חלק מא"י?
תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אינני יודע מהו המקור לדברים שספרת אודות הכפר. בכל אופן עכו נדונת בגמ', וכנראה החלק הדרומי נכבש והצפוני לא נכבש על ידי עולי בבל. כל זה לעניין מצוות התלויות בארץ (קדושה שניה) וטומאה וטהרה אבל לעניין ישיבת ארץ ישראל היא חלק מארץ ישראל.

אמנם יש דעות שבמקום שלא נוהגים כל המצוות התלויות בארץ מעמד ארץ ישראל הוא נמוך יותר אבל לכו"ע עכו כלולה בגבולות שנתנו לאברהם ולבני ישראל בקדושה הראשונה שהייתה בימי יהושע, למרות שאת עכו לא הורישו בני מנשה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי