יציאה לחו"ל

השאלה:

שלום הרב, אני בן 36 נשוי+4, ב"ה. מעולם לא יצאתי לחוץ לארץ, מטעמים הלכתיים, (כפי הבנתי) [למעט מלחמת לבנון, וטיול בסיני].
משפחתי מעונינת לעשות מעין "מסע שורשים" לרגל יום הולדת 70 לאבי. האם מן הראוי שאצא ? אציין כי אבי אינו יודע , וזו הפתעה, האם יש צד של "כיבוד הורים" שמא ייעצב כשרק אני לא אהיה ?

כל משפחתי יודעת כמובן שאני לא יוצא לחו"ל סתם, אא"כ לתורה או לפרנסה.
תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם יש בכך פגיעה באביך מותר לצאת אם ההתמקדות תהיה בשורשים ולא בהנאה גרידא.