עקירת עץ עקר לצורך נטיעה עץ אחר

השאלה:

בגינה פרטית ישנם 5 עצי פרי. 3 פרי הדר, תפוח ואפרסק. העצים ניטעו לפני 7 שנים. עצי ההדר לא נותנים שום פרי למרות שקנינו אותם כשתיל עם פרי עליהם. למרות זאת התפוח והאפרסק נותנים שפע פירות.
יתכן שהאדמה במקום לא מתאימה לעצי הדר.
ניסיתי גם להוסיף דשנים ללא יועיל.
אחד מעצי הדר אומנם ירוק אבל לא גודל ונשאר בגובה כמו ששתלנו אותו לפני 7 שנים.
האם מותר לעקור את העצים שלא נותנים פירות ולנטוע במקומם עצי פרי שהם לא הדר?
תודה
בברכה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'
אם העץ לא נתן יבול במשך 7 שנים ונשאר בגודל כמו בשעת הנטיעה, נראה שאפשר לעקור ולטעת עצי פרי מניבים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי