ביכורום

השאלה: באיזה חודש הביאו ביכורים? תמיד אני לא מבין, במשנה מסופר על משא הביכורים ברוב עם מי בדיוק הלך במשא הזה הרי לללכת מחיפה לירושלים זה הרבה זמן בזמנם אז לשם מה ללכת הרי ניתן לחכות לחג הסוכות שבין כך אז עולים לירושלים. וצ"ע

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ו אלול תשפ"א 10:33

בס"ד

שלום וברכה

רצו להביא את הביכורים בשעת הבשלת הפירות והרבה פעמים אם יחכו עם הפירות לסוכות הפירות כבר לא יהיו טעימים ומובחרים כל כך, לכן הייתה נטיה לעלות לירושלים מיד כשהפירות יהיו טעימים ובשיאם ולא לחכות לחג סוכות שכבר חלק מהפירות פחות טובים. כמו כן החיטה והשעורה אספו לאחר פסח ושבועות ולא רצו להשהות את הביכורים עד סוכות. על כן עלו בייחוד בתקופת ההודאה ואז אמרו מתוך שמחה את הוידוי.