גן חיות בשבת

השאלה: שלום הרב 1 האים מותר להוציא אותה מהכלוב ולהחזירה בשבת 2 האם מותר לקנות כרטיס כניסה לגן חיות במהלך השבוע ולהיכנס לגן החיות בשבת עם הכרטיס. בכניסה רק מציגים את הכרטיס לשומר ונכנסים, אין שום פעולה אלקטרונית?

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ט ניסן תש"פ 9:11

ב"ה

שלום וברכה

מותר להוציא בעל חיים שגדל בתוך כלוב ולהחזירו לכלוב ואין בכך משום איסור צידה.

לגבי כניסה לגן חיות, יש שכתבו שאם מדובר במקום שההגעה אליו כמובן היא ברגל, ולא נעשית בכניסה שום פעולה, החל מרישום מספר הנכנסים, הכרטיס עשוי מנייר ולא קורעים אותו בכניסה.

גם בתוך גן החיות יש לוודא שאין שום פעולה של חול, אורות שנדלקים כשנכנסים לחדר חשוך, רכבת שמסיעה, הסברים קוליים וכו', אם אין שם כל חילול שבת אפשר להקל ולרכוש את הכרטיס.

אולם השאלה המרכזית היא האם כך צריכה להיראות השבת?? ישנם שישה ימים בשבוע שבהם ניתן ללכת לגני חיות, האם גם כך בשבת??

יחד עם זאת, אם גן החיות מבהיר מראש שהוא מתאים את עצמו לשומרי שבת ומודיע שלא יהיו בו כל חילול שבת, אפשר בהחלט ללכת לשם.

בברכה

דוד